Leah Drake & Associates - landscape design studio
PURISSIMA WATER CONSERVATION AWARD WINNER, LOS ALTOS HILLS, 2010

The owners of this award winning hilltop home overlooking Silicon Valley remodeled the house from the ground up to achieve a contemporary prairie style look, and our award winning landscape and outdoor room design took cues from the architectural details of the home.  This project won awards for its innovative outdoor room and outdoor shower design, and was published in California Home Magazine, 2011. The Rainwater Catchment system collects roofwater for the irrigation system, and all excess storm water is channeled  to a native meadow bioswale, and percolates on site. 


Overall Plan ViewOutdoor Entertainment Room with water curtains and sculptural concrete support columns, custom designed cast furnishings. Floor is concrete that replicates the real look and feel of wood. (By Studio Replica)Elevation for Concept of Outdoor RoomOutdoor Room Sofa and Fire tableElevation of Concept for Outdoor Room
Perspective drawing of concept for Back PatioBack patio spa and sofaCustom Outdoor shower and water walls (Studio Replica)Back Patio, Pool and Sofa
Firebowl concept by Drake Design, custom built by Creative GatesBack meadow lawn with curved walls for interest
Front ipe dining deck and cable wire railingFront entry garden, with succulents and nativesDecomposed Granite walks and Prairie style lawns and plantings Erosion control native and drought tolerant planting and dry stack stone walls on slopes
Prairie Style plantingsFront gardens (note the underground rainwater tank manhole!)
Decorative Drain GratesBioswale/Raingarden for storm water runoff attracts local beneficial wildlife